Program

Program och filformat kan vara pyssligt!

Vi klarar att läsa in de vanligaste filformaten. Om Ni sparar/exporterar till en fil, försök hitta ett format/filändelse som slutar med .cdr, .pdf, .eps, .ps, .hpgl. .ai, .bmp, .pcx, .emf. Det är några av de vanligaste filformaten. Vi kan läsa in betydligt flera format, så låt Er inte avskräckas om Ni inte känner igen just de format som nämnts. Vi arbetar med kurvor och vektorer för att få bästa möjliga kvalitet på underlagen så om Ni kan konvertera text och illustrationer till kurvor/konturer så underlättar det när vi ska läsa in Era filer.

Tycker Ni det verkar krångligt så slå oss en signal så hjälps vi åt att hitta ett sätt för Er att fixa till filerna så att vi kan läsa in dom i våra datorer. Det brukar gå att få till det hela.

Vi beskriver lite enkelt några av de vanliga programmen vi hanterar.

CorelDraw

CorelDraw jobbar vi mest med!
Corel har en svit av program. Vi arbetar mycket med CorelDraw som vi började med när CorelDraw kom ut på marknaden. Draw använder vi mest som designprogram. Vi har alla utgåvorna fram till version X6. Jobbar Ni med CorelDraw är det lätt att utbyta filer. Skicka en standard .cdr-fil till oss så får Ni snabbt en offert med layout via e-post.

SignLab

SignLab är ett av våra produktionsprogram.
SignLab är ett proffsprogram för design och skyltproduktion från Cadlink. Vi använder programmet i några av våra gravyrmaskiner. Ibland kombinerar vi gravyr och folietext på samma skylt, då passar SignLab bra till jobbet. När vi konverterar logotyper och typsnitt för gravering och lägger in fräsens banor är detta program bra. Programmet har hyfsad precision.
Har Ni programmet är det bara att spara jobbet som det är.

AutoCad

AutoCad är ett proffsprogram.
AutoCad från Autodesk är ett industriellt proffsprogram. Vi har tidigare jobbat en del med AutoCad. I takt med att våra gravyr- och layout program blivit duktigare har vi lämnat AutoCad. Våra maskiner kan dock läsa filer som är producerade i AutoCad så skicka gärna filer från AutoCad så ska vi se om vi kan läsa in och producera det Ni önskar.
Autodesk har några varianter av cad-program, vi kan läsa de flesta.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator är ett kraftfullt och kompetent program.
Adobe Illustrator är ett bra och vanligt program för design. Vektorgrafik som skapas i Illustrator går bra för oss att läsa in. Om Ni använder typsnitt i layouten kan Ni skapa textkonturer/vektorer innan Ni sparar jobbet.

Spara jobbet som .ai eller .eps-fil.

Adobe Acrobat

Datagravyr
Spara Er ritning, logotyp m.m. till .pdf, som betyder Portable Dokument Format, så är chansen stor att vi kan läsa in Era dokumen på ett bra sätt.

Microsoft

Microsoft Office innehåller en svit av program.
Det är inga lämpliga program för skylttillverkning men spara gärna jobben och skicka till oss så ser vi hur Ni har tänkt Er det hela, det underlättar en hel del. De vanligaste filerna vi läser från Office är från Word, PowerPoint, Publisher och Excel.

Skicka det Ni har så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa Er.
Copyright © 2018 ABC GRAVYR & SKYLTAR. All Rights Reserved.

Created by WebByAnnie.com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram